News

Local community news


You are browsing archive : 2014


Započeli radovi na izgradnji visokotlačnog voda i glavnog kolektora za međugorsku kanalizaciju

Objavljeno

Općina Čitluk je još 2008. godine izgradila i pustila u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih  voda za naselje Čitluk, a od tada se radi na pripremi i izgradnji druge faze izgradnje kanalizacijskog sustava za naseljena mjesta Međugorje i Bijakoviće. Budući da je izgradnja kanalizacijskog sustava od izuzetnog značenja za Međugorje i Bijakoviće.  Općina Čitluk je još davno za izgradnju međugorske kanalizacije aplicirala prema Europskoj investicijskoj banci(EIB-u) i prema Europskoj komisiji (EK).

Read More

Usvojena Odluka o vodovodnom i kanalizacijskom sustavu

Objavljeno

Na 23. sjednici OV Čitluk održanoj 27.11.2014. usvojen je Prijedlog odluke o vodovodnom i kanalizacijskom sustavu Općine Čitluk.

Read More


Brotnjo

Objavljeno

Južno od Mostara, dolinom rijeke Neretve, na petnaestome kilometru s desne strane kanjona rijeke Neretve uzdiže se visoravan Brotnjo. Područje visoravni Brotnjo, uglavnom se poklapa s područjem općine Čitluk, koje na sjeveru doseže do uzvišenja planine Trtle, na jugu do Male i Velike Crnice, istočno je određena dijelom rijeke Neretve, a na zapadu i jugozapadu krajnja sela su Hamzići, Mostarsko Cerno i Miletina. Nadmorska visina Brotnja iznosi od 225 do 582 metara.

Read More

Categories