Počela redovita akcija čišćenja otpada uz prometnice

JP Broćanac devet godina organizira i uspješno provodi akciji prikupljanja smeća i ostalog otpada odbačenog uz sve lokalne i regionalne prometnice na području općine Čitluk. Ovakve akcije organiziraju se tri puta godišnje, a jedna od navedene tri akcije koje JP Broćanac financira vlastitim sredstvima započela je jučer.

Od Željka Dugandžića, direktora JP Broćanac, doznali smo da te poslove uglavnom obavljaju nezaposlene osobe koje po ugovoru o djelu angažira i isključivo vlastitim sredstvima plaća JP Broćanac. Direktor Dugandžić kaže kako se takve akcije provede tri puta godišnje te posebno ističe da se u svakoj od tih akcija prikupi više od 300 punih plastičnih vreća staklenki, plastičnih boca, plastične i papirne ambalaža te ostalih vrsta različitog otpada i smeća, što ga nesavjesni pojedinci bezobzirno iz automobila izbacuju uz same prometnice i tako zagađuju okoliš. Prema njegovim riječima,  proteklih devet godina otkada se akcije organiziraju, uz regionalne i lokalne ceste diljem Brotnja ukupno je prikupljeno i na deponij prevezeno oko 8.000 punih vreća smeća.

Najviše smeća prikupi uz regionalnu cestu Mostar – Čitluk – Ljubuški koja je, zbog Međugorja jedna od  najfrekventnijih u Bosni i Hercegovini. Stoga su takve akcije  Broćanca za svaku pohvalu jer uljepšavaju sliku o Brotnju i Hercegovini koju međugorski hodočasnici šire diljem svijeta.