Više od 120 učenika sudjelovat će u volonterskoj akciji čišćenja otpada

Četvrtu volontersku akciju čišćenja otpada pod nazivom „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ svojim će sudjelovanjem podržati više od 120 učenika s područja općine Čitluk. U akciju čišćenja otpada s ciljem uljepšavanja okoliša danas su se uključili učenici Osnovne škole Bijakovići i učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića – Čitluk. Volonterskim radom ovu akciju učenici OŠ Čerin podržat će u srijedu, dok će se u akciju „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ ove godine učenici OŠ fra Didaka Buntića uključiti u četvrtak.

Inače, u akciji čišćenja u BiH sudjelovalo je oko 25.000 volontera iz više od 100 općina s područja cijele BiH, koji su u svojim općinama zajednički čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka, jezera i ostale lokacije onečišćene nemarno bačenim otpadom. Čitlučki srednjoškolci tako su danas, za našeg posjeta Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića, prikupljali bačeni otpad u Ulici Stjepana Radića u blizini zgrade Srednje škole i Dječjeg vrtića Čitluk.

Akcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je volonterska akcija u povijesti BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Riječ je o projektu koji je prvi put realiziran u BiH 2012. godine u sklopu globalne akcije čišćenja „Let’s do it World“.

(preuzeto s www.citluk.ba)